Steun alternatieve zorg voor mensen in crisis!

Help mee de studie/werkreis van Floris tot succes te maken.

In april vertrek ik, Floris Broekhuizen, voor drie maanden naar Amerika voor een werk- en studiereis. Ik zal gaan werken en leren bij PEOPLe, Inc. (Poughkeepsie, New York) om meer te weten te komen over ervaringsdeskundigheid in het algemeen en crisis respijtzorg in het bijzonder. Ik krijg onder meer Crisis Intervention Training en zal gaan meedraaienin bij één of meerdere hospital- of crisis diversion homes en de daarbij behorende in home peer compagnion-teams.

Dit doe ik voor stichting Perceval, een stichting voor en door mensen die in de psychiatrie verzeild zijn geraakt. Perceval streeft naar alternatieve en betere zorg buiten de reguliere psychiatrie. De Amerikaanse hospital diversion homes bieden hulpen ondersteuning op basis van ervaringsdeskundigheid en gaan uit van de waardenhoop, herstel, zelfregie, autonomie en empowerment. PEOPLe, Inc. en haar respijthuizen zijn volledig cliëntgestuurd en hebben al ruim tien jaar ervaring met respijtzorg op basis van het peer-to-peer-principe.

Dit is een unieke kans voor mij en voor stichting Perceval (waar ik mede-oprichter en voorzitter van ben), omdat wij in de toekomst graag zelf zo’n crisis diversion home willen gaan opzetten in combinatie met een onafhankelijk ambulant ervaringsdeskundig team. Het doel van mijn reis is dan ook om zoveel mogelijk te weten te komen wat er allemaal komt kijken bij het opzetten en goed laten draaien van zo’n crisis diversion home. Hoe wordt het ervaringsdeskundig personeel geschoold en getraind? Welke problemen en uitdagingen kun je tegenkomen? Waar hebben de bewoners behoefte aan? Tijdens mijn verblijf ga ik hierover een blog bijhouden.

Deze reis naar Poughkeepsie (New York) heb ik op eigen initiatief georganiseerd. Ik ga drie maanden met onbetaald verlof van mijn werk als ervaringswerker bij Mentrum. Een aantal zaken zullen worden betaald door PEOPLe, Inc. (zoals vliegticket en verblijf aldaar). Er zijn echter nog een aantal activiteiten waar ik nog financiering voor zoek. Zo heb ik onder andere het aanbod gekregen om een 10-daagse training tot Certified Peer Specialist te volgen bij MHASP, Pennsylvania. Verblijf en transport voor deze cursus en andere activiteiten, zoals een bezoek aan andere crisis diversion homes zal ik wel zelf moeten bekostigen.

Daarom heb ik deze actie opgezet. Stichting Perceval en ik zelf hebben erg weinig financiële ruimte. We hebben al een aantal fondsen aangeschreven, zonder resultaat helaas. Ook werkt de koers van de dollar niet echt mee. Om deze reis tot een succes te maken zou ik je willen vragen om een donatie. Je investeert daarmee in een vernieuwende vorm van zorg die de GGZ op dit moment niet kan bieden. Ik zelf en stichting Perceval zijn er van overtuigd dat er behoefte is aan zorg die zich voornamelijk baseert op het peer to peer principe, waarbij we ons gesteund voelen door het succes van de hospital diversion homes in de VS.

Mocht je een bijdrage willen leveren (alle beetjes helpen), kun je dat op twee manieren doen:

  1. Geld overmaken op rekening van stichting Perceval: NL27 TRIO 0784 9126 88. (Bij voorkeur)
  2. Je kunt ook via deze link online geld overmaken.

Bij voorbaat dank!

Floris Broekhuizen

 

Voor meer informatie over waar ik ga werken en leren:

www.projectstoempower.org

www.rosehouserespite.org

www.mhasp.org

Stichting Perceval heeft een ANBI-status wat belastingtechnisch voordelig kan zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *