Een nieuw jaar met nieuwe plannen

Een persoonlijke noot van de voorzitter

Tweeduizend drieëntwintig, het jaar om dromen waar te maken!
Maar waar droom ik eigenlijk van?
Ik noem mijzelf onafhankelijk ervaringsdeskundig belangenbehartiger en zou het liefst mensen bezoeken die (gedwongen) opgenomen zijn, gewoon om er te zijn en de dialoog aan te gaan samen. En ze te laten weten dat ze niet gek zijn en niet alleen! En daarnaast een plek en / of community creëren waar je gewoon je zelf mag en kan zijn, ook als je je in een persoonlijke crisis bevindt. 
Volgende week word ik opgefrist als WRAP-facilitator, de twee maanden daarna staan in het teken van trainer worden in de Intentional Peer Support methodiek (IPS) en dit jaar volg ik de leergang sociaal ondernemen van het Oranjefonds, Mind en Instituut voor Publieke waarden. 
Een jaar om connecties te maken en dromen te delen. Met de Amsterdamse WRAP-facilitators, de Nederlandse zelfregie en herstelinitiatieven van Herstel Dichtbij en de internationale IPS community. Onzeker nog waar dit naartoe gaat leiden…

Perceval heeft een aantal pijlers: ervaringsdeskundigheid, educatie, emancipatie en (wederzijdse) empowerment. Ik denk dat Perceval met de Madstudies en IPS, Peerbuntu en de Hoofdfilm verandering kan brengen in hoe we kijken naar psychiatrische problematiek. Dat de psychiatrie slechts een perspectief is, weliswaar dominant in onze westerse maatschappij, maar niet per se waar. Ik geloof inmiddels dat we behoorlijk gebrainwashed zijn geweest, misschien met de beste intenties maar ik ben er klaar mee en ik ben boos; we zijn niet gek!!! 

(En ik wil een eigen plek : )

Een waanzinnig 2023 toegewenst!
Floris 

One thought on “Een nieuw jaar met nieuwe plannen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *