Hoofdfim November in Filmhuis Cavia

Dit jaar heeft Perceval al vijf films over verschillende onderwerpen binnen het thema psychische kwetsbaarheid/ psychische variatie mogen laten zien bij LAB111. We begonnen in januari met “Blue Mondays” en lieten daarna “Gioia”, “Toon W. is hersteld”, “The Wisdom of Trauma” en “S10: Storm om mij heen” zien.
We hebben gemerkt dat de nagesprekken die we na iedere film organiseerden heel waardevol waren en willen dit graag blijven doen, dus na deze eerste serie Hoofdfilms gaan we nu verder met de volgende vijf!

Dit keer zal de voorstelling niet bij LAB111 zijn, maar bij Filmhuis Cavia in de Van Hallstraat 52-I, 1051 HH Amsterdam. Op woensdag 30 november trappen we af met de eerste in de serie en dat is…

The Player van John Appel!
Niet alleen is hij de regisseur van deze documentaire, hij is ook ervaringsdeskundige, want de film gaat over zijn vader. Die was een fervent speler op de paardenrennen, wat leidde tot een op zijn minst onrustig leven voor de familie. De filmmaker mengt een zeer persoonlijke zoektocht – met als uitgangspunt een brief die zijn vader kort voor zijn dood aan de toen studerende John schreef – naar de oorzaak van zijn vaders destructieve goklust met de verhalen van een aantal mannen, alter ego’s van zijn vader, die niet kunnen leven zonder te spelen en te gokken. In voice-over vertelt Appel, begeleid door familiefoto’s en-filmpjes, karakteriserende anekdotes over zijn vader die licht werpen op de acties die tot zijn ondergang leidden. Ondertussen maken we bij de paardenrennen kennis met de extreem opgewekte bookmaker Harry. Een andere Harry is een compulsieve leugenaar en gokverslaafde, die al voor de zoveelste keer in de gevangenis zit wegens herhaaldelijke oplichting en zelfs daar het bedriegen niet kan laten. Ook wordt er een pokerspeler gevolgd die dagelijks de treurige gang vanuit zijn sobere hotelkamer naar het casino maakt. Met dit psychologische portret van zijn vader maakt Appel duidelijk wat gokkers beweegt en waarom ze hun verslaving zo moeilijk tot een halt kunnen roepen.

John Appel zal aanwezig zijn voor de Q&A en het nagesprek na de film. De andere deelnemers aan het panel worden later bekend gemaakt.


Tot 30 november half 7 in Filmhuis Cavia!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *