In het echt heb ik een neus

Op woensdag 29 maart draaien we weer een Hoofdfilm, deze keer ‘In het echt heb ik een neus’. (Stephane Kaas, 2023)
Nieuwe tijd: 19 uur. In Filmhuis Cavia – Van Hallstraat 52-1 in Amsterdam

Deze documentaire gaat over webcomics. Social media staan vol met ‘perfecte plaatjes’ van ‘succesvolle’ mensen, maar de webcomic biedt een tegengeluid. In de film volgen we een aantal tekenaars, illustratoren en cartoonisten die tegenwicht geven aan deze ideaalbeelden. We zien persoonlijk en openhartig werk, dat ergens tussen zelfmedelijden en zelfspot bivakkeert. Het kan gaan over psychische problemen in combinatie met gevoel voor poëzie, hoe het dagelijks leven van een ‘queer artist’ er uitziet, depressies en angsten, complicaties van (aanstaand) moederschap, maar ook over de impact van de Russische inval op het leven en de psyche van een Oekraïense illustrator.

Binnenkort volgt er meer nieuws over de deelnemers aan het panel.

Reserveren is aan te raden, vorige maand zaten we helemaal vol!
dehoofdfilm@stichtingperceval.nl.

De data voor de films na 29 maart zijn:
– 31 mei en
– 27 september.
Zet alvast in je agenda en dan zien we je bij Filmhuis Cavia.


Terugblik: Crazywise

Op woensdag 25 januari was de documentaire ‘Crazywise’ te zien voor een volle zaal.
Ervaringsdeskundigen José Hoekstra en Jeroen Verkroost spraken naderhand met elkaar en het publiek over psychose, spirituele ervaringen en de psychiatrie in Nederland. Dat was heel interessant en we hadden nog lang door kunnen praten, want de film laat veel mensen aan het woord en er komen dus veel perspectieven aan bod.
José Hoekstra is naast ervaringsdeskundige ook mede organisator van de Crazywise Conferentie in Nederland en zij schreef het boek “Vleugels – Psychose als weg tot volledig mens zijn”.
Jeroen Verkroost heeft ook ervaring met psychose en is daarnaast journalist, filosoof en schrijver. Hij schreef verschillende artikelen en een verhalenbundel naar aanleiding van de opera “Anderhoofd”.
Interview met Jeroen kun je hier lezen.
en Jeroens verhalenbundel “Anderhoofd” is hier te bestellen.
Ook is er een podcast van Anderhoofd.
De zaal was helemaal vol, er werden stoelen bijgezet dus gelukkig konden we allemaal kijken. Het onderwerp leeft en de film blijft indrukwekkend.

Mocht je Crazywise hebben gemist en ‘m wel heel graag willen zien: op vrijdagmiddag 24 maart organiseert stichting TEAM ED een vertoning van Crazywise met nagesprek in buurthuis Holendrecht. Voor meer informatie kan je een mail sturen naar Claudia Valentijn dehoofdfilm@stichtingperceval.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *