Westbeach Filmfestival: Mijn vader is een vliegtuig

Donderdag 21 september om 20.30 bij de Sloterplas

Met trots laten we weten dat we de openingsfilm met bijbehorend voorgesprek organiseren bij het Westbeach Filmfestival op donderdag 21 september. 

West Beach (Film) Festival wil de verbindende factor zijn waardoor buurtbewoners op een laagdrempelige manier met elkaar in contact komen en blijven.

Sinds 2004 wordt het festival geproduceerd door OutdoorCinema, samen met Stichting Out of Office samen met een team van buurtbewoners (het West Beach Lab) en een professioneel projectteam.

West Beach (Film) Festival biedt dagelijks een filmvoorstelling en een afwisselend programma met kunstdisciplines als muziek, theater, kookkunst, spoken word, beeldende kunst en meer.

West Beach vindt dit jaar plaats van woensdag 20 september t/m zondag 24 september.

Mijn vader is een vliegtuig is een verfilming van de debuutroman die regisseur Antoinette Beumer schreef over haar vader, die in een psychiatrische instelling zat, en de angst om zelf ook de grip op de realiteit te verliezen.

In de film volgen we Eva – gelukkig gezinnetje, drukke baan, controlfreak – die het verleden lang van zich af heeft weten te houden. Ze herinnert zich gewoonweg amper iets van haar jeugd. Ook haar moeder zweeg; want ‘vergeten is een zegen’. Na haar dood ontdekt Eva dat haar vader, die ze sinds haar jeugd niet meer zag, een heel andere man was dan ze zich herinnerde. De ontdekkingen die ze doet plaatsen haar steeds meer buiten haar eigen werkelijkheid en haar gezin en baan raken steeds meer op de achtergrond.

Kosten: Pay as you like.

Het festivalterrein is naast het Sloterstrand, Noordzijde 41, nabij jachthaven De Duikelaar. 

Kom op tijd, want vol is vol. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *